El Departament d'Arts Plàstiques de l'IES Dr. Lluís Simarro us dóna la benvinguda al nostre espai docent.
Arxiu d’entrades
Connectar

Archive for the ‘Comunicació Audiovisual’ Category

Cartells del Corpus a Xàtiva

Cartells del Corpus a Xàtiva

En el link trobaréu una recopilació dels cartells del Corpus a Xàtiva. Gran part d’ells sòn els realizats per Rafael Gómez Aranda. La resta sòn dels artístes plàstics Miquel Mollà, Joan Ramos, Vicent Martínez, Pepe Castells, Ernesto García LLedó, Amado Gorba i Rubén Colomer.

cartells

Exposició “Com es fa un llibre”

Exposició “Com es fa un llibre”

”  Hi ha qui, fent broma, ha qualificat el llibre d’objecte extraterrestre perquè, lluny de la complexitat d’altres creacions de la ment humana, és un conjunt senzill de fulls cosits. Aleshores, com és possible que tinga eixa extraordinària capacitat d’emocionar a qui el llig?
Us heu preguntat mai qui fa possible aquest objecte «marcià»? L’exposició que us presentem tracta d’explicar com es fa un llibre des de l’original fins al llibre com a objecte i us ensenyem la gent que participa en el procés. La mostra està integrada per 16 panells enrotllables amb il·lustracions d’Enric Solbes. “

Exposició al hall del nostre centre IES LLUÍS SIMARRO. Si vols saber més al voltant del il.lustrador gràfic Enric Solbes visita la seua web.

Història del bou de “Osborne”

Història del bou de “Osborne”

Rubén Galgo de “Brandemia.org” ens parla d’una marca molt identificada amb el nostre país, com és Osborne. En l’article ens explica la història d’esta marca i el seu imagotip. És un article molt interessant.

llegir més…

Fundació Telefònica i Realitat Augmentada

Fundació Telefònica i Realitat Augmentada

La Fundació Telefónica presenta un complet estudi sobre esta disciplina: en què consistix, quines aplicacions i ferramentes necessita, qui intervenen en el procés de producció…

Una tecnologia que revolucionarà sectors tan diversos com l’educació, la indústria, la sanitat o l’oci.

Descobrix ‘Realitat Augmentada, una nova lent per a veure el món’ de la forma que tu vullgues. Des d’este blog, en el que s’arrepleguen els principals continguts de l’estudi, tens l’oportunitat d’accedir a altres canals que et permetran descobrir els secrets de la realitat augmentada vivint una experiència diferent.

Realitat augmentada VS Realitat virtual

Realitat augmentada VS Realitat virtual

A través d’esta infografia de consumer entendràs en què consistix la realitat augmentada (AR) i la diferència que existix entre esta i la realitat virtual.


link consumer

Exposició Homenatge a Toulouse-Lautrec a Xàtiva

Exposició Homenatge a Toulouse-Lautrec a Xàtiva

Casa de Cultura. Carrer  Montcada, 7 Xàtiva Del 6 d’ octubre al 8 de novembre

Henri Toulouse-Lautrec va ser, indubtablement, un dels grans artistes del segle XIX. Amb una manera molt personal d’entendre la pintura, va aconseguir sorprendre als seus contemporanis per la seua incomparable capacitat de percepció i la seua habilitat per a retratar la quotidianitat. Diversos anys després de la seua mort, Lautrec continua sent una icona per als creadors del nostre temps tal com es va posar de manifest l’any 2001 quan, amb motiu del centenari de la seua desaparició, el Club dónes Partenaires du Musée Toulouse-Lautrec d’Albi es va dirigir a 100 dels millors grafistes del món perquè li rendiren el seu particular homenatge. Cada un d’eixos dissenyadors va crear un cartell en què va deixar patente el seu punt de vista sobre el gran cartelista francés, demostrant un gran coneixement de la seua figura.

L’Obra Social “la Caixa” va adquirir un joc d’eixos cartells i, amb motiu d’esta exposició, s’han seleccionat seixanta peces que es presenten el públic per primera vegada a Espanya. Junt amb estes obres gràfiques, s’exhibixen fotografies de Toulouse-Lautrec i reproduccions de les seues cartells que han sigut referència per a les creacions dels grans dissenyadors contemporanis.

Sens dubte, els amants de l’art es veuran embolicats en un gran homenatge a un gran pintor.

Folleto de la exposicióToulouse-Lautrec (PDF, 990 KB)

Pos-it + Stop motion = …

 

Pos-it + Stop motion =…

La història va començar com un simple joc per a matar el soporífer agost durant els descansos matinals de les empreses del barri parisenc de Montreuil. Usant els cèlebres post-it com si foren píxels de videoconsola, els executius de moltes oficines dedicades a les noves tecnologies van començar a dissenyar figures de colors i a representar-les en els finestrals dels seus envidats edificis. Un mode simpàtic per a passar el temps.

Però els de l’oficina de davant, al veure-ho, van decidir competir amb els pioners en creativitat i grandària i a poc a poc la distracció estiuenca es va transformar en emprenyament. Este joc domèstic va avançar un escaló i va arribar a la zona empresarial de la Defense, infestada de rascacels, per a després botar a altres ciutats com Lille o Lió.

Jon Henley, periodista del diari anglés ‘The Guardià’, ha sigut el primer a descobrir esta guerra del post-it, com ja se la coneix en tot França. Un article seu fa un relat cronològic de l’assumpte: dels finestrals del gegant del videojoc Ubisoft, la ‘postitmania’ va contagiar també la seu bancària del BNP Paribas; D’ací va passar als despatxos de la competidora: Société Général, para mes tard il·lustrar l’edifici del canal France 24 i el de Coca Cola…

…clik en la imatge i veuràs el video…

MAKING-OF

Realitat augmentada

Realitat augmentada  (AR)

La realitat augmentada és un tema que està donant-se a conéixer, hi ha molts projectes en desenvolupament i altres que ja estan en el mercat. És una tecnologia relativament nova que es diferència de la realitat virtual.

La realitat augmentada és una tecnologia que mescla la realitat i a esta li afig el virtual, açò sona a realitat virtual però en realitat no ho és, la diferència és que la realitat virtual s’aïlla de la realitat i és netament virtual.

Punxa en la imatge i veuràs una presentació al voltant del món de la realitat augmentada

Edició de Vídeo

Edició de Vídeo

Per a finalitzar el curs 2010/2011 ens fiquem de ple en un mitjà de comunicació com és el VÍDEO. El treball final consistix precisament en l’edició d’un vídeo tal com hem vist en l’aula. Ací teniu un enllaç amb un breu resum sobre el procés d’edició.


Nº 0 de la revista ” EL OJO DIGITAL “

 

Nº 0 de la revista ” EL OJO DIGITAL “

Publicada la revista on-line dels alumnes de Comunicació audiovisual de 1r d’ESO. Esperem que a este primer número li seguisquen molts més.. enhorabona !